Contact:

Keikkatilaukset
ja muut meilit:

duosirtaki@gmail.com

Next concert:

28.6. Kreikkalainen risteily Rudolfinalla Turusta Naantaliin

Share |

Vanhat soittimet

BUSUKI I

"Ensimmäinen busukini on hankittu käytettynä Kavalasta, pohjois-Kreikasta. Soitin maksoi 800 markkaa ja se maksettiin Suomen valuutalla. Vuosi oli 1989 ja mukana tuli pari, kolme c-kasettia. Näillä varusteilla aloin opettelemaan kappaleita korvakuulolta, nuotti nuotilta." Soitin on vielä tallessa.

Kuvassa ensimmäinen busuki, ensimmäinen keikka ja ensimmäinen kasetti. Näistä kaikki alkoi.

                                                                                                             


1_keikka_kuopio_1993_2.jpgbusuki_v.jpgtaste_of_busuki_instrumental_kas_kansi.jpg

BUSUKI II

Seuraava soitin olikin sitten ihan oikea ja hyvä busuki, sen toimitti ystäväni Ateenasta, se oli uusi ja tuoksui kuten uuden busukit aina, liimalle, lakalle ja tuoreelle puulle. Tämä tuoksu säilyy niissä vuoden pari. Tällä soittimella pääsi jo tositoimiin, vaikka haaveena oli joskus saada vieläkin hienompi soitin. Tässä oli säleitä jo 30, seuraava malli olisi maksimi, 60-säleinen. Soitin tällä mm. Samppalinnan kesäteatterin Zorbas-musikaalin 1997. Mikrofonina vähän oudon näköinen, mutta hyväsoundinen Dean Markley. Busuki myytiin 2000-luvun alussa kun hankin soittimet sivulla esitellyn "Sakis" busukin.

       

 busuki_iii.jpg    1997_zorbas2b.jpg

                                                       klikkaa lähikuva                                                busuki_lahikuva_ikoni.jpg

BUSUKI III

Samppalinnan kesäteatteriin tarvittiin busuki myös Ari-Pekalle, joka soitti kitaraosuudet ja osassa kappaleita myös busukistemmaa. Toukokuussa 1997 tilattiin jälleen ystävältäni Ateenasta edullinen, mutta riittävän tasokas busuki AP:lle. Produktion jälkeen ostin busukin kakkos-soittimeksi ja se olikin minulla pitkään, aina vuoteen 2010, jolloin myin sen busuki-oppilaalleni, Pekalle. Soitin sillä loppujen lopuksi aika vähän.

busuki_iv.jpg